onsdag 20 december 2017

Jordnötsgryta med kanel, kardemumma och spiskummin

Här kommer ett höftat recept på en av de grytor jag gillar mest. Min mamma gjorde en liknande gryta under min uppväxt, men den innehöll kyckling. Idag som vegetarian gör jag den lite annorlunda och det går att variera den på olika sätt. Den här gången använde jag mig att jordnötssmör också, vilket var så himla gott.

Basen på grytan är kokosmjölk. Därefter brukar jag ha i de grönsaker jag känner för, allra oftast blomkål. Den här gången hade jag även jordnötssmör, vilket jag tycker ger en så trevlig konsistens i grytor. Därefter har jag i kanel, kardemumma och spiskummin. Jag brukar börja med ungefär lika stor mängd av vardera, och därefter smaka av och justera. Självklart saltar jag även grytan. Till detta äter jag ris och den här gången slängde jag även på lite granatäppelkärnor då jag tömde kylen.

Receptet är veganskt/helvegetariskt.


Untitled

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar